You are here: Home Bedrijf Nieuws "TESTEN HELPT DE INDUSTRIE OM VEILIG VERPAKKINGSAFVAL TE VERMINDEREN" aldus Ulma Packaging BV

"TESTEN HELPT DE INDUSTRIE OM VEILIG VERPAKKINGSAFVAL TE VERMINDEREN" aldus Ulma Packaging BV

12-04-2019 12:26

De verpakkingsindustrie moet met een open mind investeren in duurzame oplossingen om verpakkingsafval te reduceren, en dit zal een continu proces blijven - zegt een woordvoerder van de industrie.

"TESTEN HELPT DE INDUSTRIE OM VEILIG VERPAKKINGSAFVAL TE VERMINDEREN" aldus Ulma Packaging BV

Ulma sustainable solutions

Paul van Heezik, Managing Director bij ULMA Packaging BV, zegt: "toenemende bezorgdheid over de plastic soep en de impact van verpakkingsafval van voedsel op het milieu helpt bij de verhoging van de vraag naar duurzame verpakkingen. De huidige ontwikkelingen zijn weliswaar welkom nieuws voor beleidsmakers in Nederland en Europa om de impact van kunststoffen te reduceren en verder te focussen op recycling, toch zal het nog even duren voordat fabrikanten echte geschikte alternatieven hebben gevonden."

Paul, die gelooft dat testen met nieuwe verpakkingen noodzakelijk is om ervoor te zorgen dat de kwaliteit en de bescherming van het voedsel gewaarborgd blijft, legt uit: "het goede nieuws is dat innovatieve verpakkingsmachines niet alleen ontworpen worden ter vermindering van de verpakkingsgrootte en afval, maar ook focussen op de verwerking van biologisch afbreekbare en recyclebare materialen,. Dit beide helpt om afvalreductie tot een realiteit te maken." 

Paul zegt: "machines die ontworpen zijn om folieafval te verminderen tot wel 40% zoals de ULMA TFS407R, samen met innovatieve materialen, zoals biopolymeren en andere oplossingen als kartonnen doosjes en op papier gebaseerde folies worden in rap tempo geïntroduceerd in de markt en we verwachten dat deze trend zich voort blijft zetten."

ULMA Packaging BV erkent dat vermindering van verpakkingsafval van levensmiddelen een topprioriteit is en werkt momenteel nauw samen met diverse industriepartners testen uit te voeren met duurzame materialen, waaronder karton, composteerbare en recyclebare folies.

Paul, concludeert: "We hebben zowel in Leerdam als bij onze klanten de mogelijkheid om samen met de folieleveranciers verpakkingsconcepten te testen. Het is belangrijk voor ons dat we onze klanten meehelpen hun doelen te bereiken. Door de nieuwe verpakkingsmachines uit te proberen met duurzame materialen kunnen we eventuele zorgen ,of nieuwe innovatieve materialen het gewenste resultaat biedt, vooraf wegnemen. Het is en blijft een boeiende omgeving om te werken in deze veranderende verpakkingssector en het aantal op maat gemaakte verpakkingsoplossingen om afval te verminderen is verbluffend groeiende."