You are here: Home Bedrijf Nieuws ULMA-machines zijn nu voorzien van BETTER-SEAL™, een innovatief systeem dat sealen met mono-materiaal verbetert

ULMA-machines zijn nu voorzien van BETTER-SEAL™, een innovatief systeem dat sealen met mono-materiaal verbetert

06-04-2021 09:15

Better-seal_1

BETTER-SEAL™ is ULMA's innovatieve oplossing voor de problemen tijdens gebruik van mono-materiaalfolie in verpakkingen, wat het gemakkelijker maakt om te recyclen

 

Bedrijven kiezen steeds vaker voor monomateriaaloplossingen voor hun productverpakkingen en kiezen daarom voor een oplossing die recyclingtaken eenvoudiger maakt en de toekomstige kwaliteit van gerecyclede materialen verbetert. Daarom heeft ULMA een nieuwe stap gezet in haar innovatiestrategie met de ontwikkeling van BETTER-SEAL™, een systeem dat de kalibratie en nauwkeurigheid van de temperatuur van verpakkingsmachines tijdens het afdichtingsproces verbetert. Met deze technologie beantwoordt ULMA een van de belangrijkste vraagstukken op het gebied van ecodesign en duurzaamheid en biedt het een oplossing voor de problemen in de bewerkbaarheid bij het werken met monomateriaalfolies, zoals mono-PP of mono-PE laminaten, waarbij het optimale afdichtingstemperatuurbereik smaller is dan op conventionele materialen.

Better-seal_2

 

Dankzij de ontwikkeling van BETTER-SEALTMheeft ULMA een stap voorwaarts gezet in haar innovatiestrategie en haar inzet voor het milieu. We blijven werken aan duurzame verpakkingsoplossingen met behulp van kunststofmaterialen die Europa helpen met het bereiken van het doel van een circulaire economie in 2050.

 

Wat is mono-materiaal verpakking en wat zijn de belangrijkste voordelen?

 

Fabrikanten en de voedingsmiddelenindustrie gebruiken al jaren flexibele verpakkingen gemaakt van verschillende lagen polymeren of zelfs aluminiumlaminaat, gebruikt als beschermende barrière voor het product en zorgen voor de beste conserveringsomstandigheden. Deze meerlaagse materialen worden geleidelijk vervangen door monomateriaaloplossingen, waardoor de materialen niet hoeven te worden gescheiden in hun recyclingproces. Er zijn verpakkingsopties waarbij 90% of zelfs 95% van de verpakkingen uit één materiaal bestaat, en omdat ze gemakkelijker te recyclen zijn, zijn ze milieuvriendelijker en bevorderen ze de overgang naar een circulaire economie.

Better-seal_3

Technologische vooruitgang heeft de ontwikkeling mogelijk gemaakt van monomateriaaloplossingen voor kunststofmaterialen gemaakt van slechts één polymeer, zoals mono-polyethyleenlaminaat  (mono-PE), een type barrièrefolie dat flexibel, recyclebaar en temperatuurbestendig is, dat niet alleen de nodige conserveringsfuncties van de verpakking garandeert, maar ook alle voordelen van deze nieuwe materialen combineert: fysieke flexibiliteit, veelzijdigheid vanuit het oogpunt van ontwerp, meerdere toepassingen en hoge prestaties op het gebied van de bescherming van voedingsmiddelen. Afdichtingsprestaties zijn echter moeilijker uit te voeren met materialen zoals mono-polyethyleenlaminaat, die smallere afdichtingstemperatuurvensters bieden, een probleem dat ULMA heeft opgelost met zijn nieuwste innovatie.

BETTER-SEAL™

Dankzij haar voortdurende inzet voor innovatie is ULMA erin geslaagd om een oplossing voor dit probleem te ontwikkelen met het BETTER-SEALTM-systeem,  een nieuwe technologie die de stabiliteit en nauwkeurigheid van de temperaturen van de machineafdichtingselementen garandeert, waardoor het mogelijk is om zonder problemen met deze nieuwe materialen te werken in duurzame en recyclebare verpakkingsoplossingen.

Technologische ontwikkelingen zoals BETTER-SEALTM  zijn het resultaat van het innovatiewerk dat door het #ULMAweCare-project is ontwikkeld, waardoor ulma's focus op innovatie wordt versterkt en onze toewijding aan het minimaliseren van de impact van plastic verpakkingen op het milieu wordt aangetoond. Dankzij onze inzet voor technologische innovatie die in het #ULMAweCare project is ontwikkeld, hebben we meer recyclebare of composteerbare oplossingen voor onze klanten bereikt en hebben we innovatievere verpakkingsmachines ontwikkeld, die kunnen werken met steeds duurzamere materialen.

Meer informatie over de Feneberg case study