You are here: Home Bedrijf Nieuws Volys Star kiest voor kartoneeroplossing van GH-Ulma (Rama)

Volys Star kiest voor kartoneeroplossing van GH-Ulma (Rama)

30-10-2017 14:00

In 2016 koos Volys Star voor GH-ULMA (RAMA) als leverancier voor een automatische kartoneeroplossing, dit voor een SRP karton verpakking van trays met gepaneerde gevogelte producten (schnitzels).

Volys Star kiest voor kartoneeroplossing van GH-Ulma (Rama)

Rama aan het werk bij Volys Star

In 2016 koos Volys Star voor GH-ULMA (RAMA) als leverancier voor een automatische kartoneeroplossing, dit voor een SRP karton verpakking van trays met gepaneerde gevogelte producten (schnitzels).

 Filip Bonné (operations manager bij Volys Star) licht dit project even toe.

"Na een grondige marktstudie, waren we overtuigd dat GH-ULMA de nodige ervaring en technische oplossingen had voor ons project, namelijk het automatiseren van de manuele kartonnage voor de trayseal verpakkingen." 

"Na een grondige marktstudie, waren we overtuigd dat GH-ULMA de nodige ervaring en technische oplossingen had voor ons project, namelijk het automatiseren van de manuele kartonnage voor de trayseal verpakkingen. Uit vroegere projecten wisten we ook dat GH-Ulma een geschikte partner is voor verpakkings- en automatisatieprojecten, zowel  op vlak van advies en technische oplossing als after sales!

Dat het project niet eenvoudig zou zijn, wisten we want deze manuele inpak werd reeds geruime tijd onder de loep genomen voor automatisering maar omwille van de specifieke eisen van onze klant was de manier van kartonneren vrij complex en automatisering niet evident. De karton verpakking uit 3 delen (doos / deksel / tussen vel) en de manier van stapelen in de doos was meervoudig: op de kant en in 2 niveaus. 

Tijdens een bedrijfsbezoek bij RAMA en referentiebezoek konden we vaststellen dat we bij de juiste partij waren beland voor dit project. Rama bouwt enerzijds standaardmachines maar heeft anderzijds ook de nodige ervaring en capaciteiten voor maatwerk, wat in dit project zeker nodig was. De mogelijkheid tot vol-automatisch omstellen van de machine op andere formaten geeft ons ook zeker een zeer belangrijk operationeel voordeel, dit maakt de ombouw tussen de verschillende formaten zeer eenvoudig en snel en vermindert de foutenmarge.

Nadat de keuze voor RAMA was gemaakt en het order gegeven was, zijn we ook perfect begeleid geweest inzake karton plano ontwerpen, wat voor ons zeer belangrijk was en vrij nieuw. Er werd goed en open gecommuniceerd naar zowel ons als de kartonleverancier. 

Tijdens de afname bij RAMA konden we een werkende lijn zien alsof deze bij ons in de productie zou staan en konden we ons echt een goed beeld vormen van de werking en belangrijke operationele details.  Dit resulteerde in een lijst met specifieke wensen van onze kant en werkpuntjes die bij de levering perfect waren afgewerkt.  

Nu we enkele maanden verder zijn, kunnen we stellen dat dit een mooi voorbeeld is van wat GH en RAMA ons bieden als leverancier van automatiseringsoplossingen: ze zijn er echt in geslaagd om ons een betrouwbare, goed werkende oplossing te bieden die past binnen de beschikbare krappe ruimte én met een perfect rapport qua opstart/training van onze mensen."     

Rama kartonneringsmachine 

Rama kartonneringsmachine

Meer foto's? Klik hier

Meer info? Mail naar dominique.develder@gh-ulma.com