You are here: Home Verpakkingsmachines Complete lijn oplossingen Palletsystemen

Palletsystemen

Dit systeem wordt ingezet indien meerdere producten of verpakkingen verwerkt moeten kunnen worden en de snelheid voor elk product niet zeer hoog is. Het buffersysteem optimaliseert de werking van de palletizer. De criteria bij het kiezen van een optimaal systeem zijn afhankelijk van het project en de klant. We kunnen zowel een mechanisch systeem als een robot aanbieden als palletizer.

Palletsystemen

Ulma Palletizing Systems

Mechanische palletisering

Dit systeem is uiterst geschikt voor zware ladingen en hoge snelheidsapplicaties met één of twee verschillende types dozen of kratten. De eenheid kan snelheden aan tot wel 200 cycli/uur. De applicatie focust op verschillende types kratten. De eenheden kunnen uitgevoerd worden in RVS of in gegalvaniseerd materiaal, voor een lange levensduur van het materiaal.

Het is makkelijk om  de palletizer aan te passen naar verschillende formaten of om verschillende stapelpatronen te creëren.

De accumulatie van de kratten, voor ze op het pallet geplaatst worden, gebeurt door zijduwers en rollenbanen. De grijptool creëert een zijdelings gecontroleerde druk om schade aan de krat of het product te voorkomen.

Verschillende types kratten met verschillende dimmensies of materialen, of kartonnen dozen kunnen verwerkt worden.

De specifieke grijptool kan verschillende stapelpatronen creëren, naargelang de wens van de klant. Stapelpatronen met ventilatie gaten tussen de dozen of kratten zijn eveneens mogelijk met dit systeem.

Ulma palletizing

Robot palletisering

Het robot palletiseringssysteem is ontworpen om kratten te verzamelen van verschillende lijnen en gelijktijdig te verwerken.

Dit is een erg flexibel systeem waarbij palleten met verschillende producten, kratten en mozaïeken van verschillende productielijnen tegelijk verwerkt kunnen worden.

De grijptool wordt voor iedere applicatie specifiek ontworpen.

De producten worden opgepikt van een accumulatiesysteem en geplaatst op de pallet.

Ulma robotic palletizing