Agrodanieli kiest voor ULMA Packaging om state-of-the-art verpakkingsoplossingen te integreren voor nieuwe producten

16-07-2021
Dit regionaal toonaangevende bedrijf in de Braziliaanse agrifood-industrie heeft de nieuwe FS 400 horizontale flowpackmachine voor vlees- en gevogelte op trays ingebouwd voor het nieuwe product dat ze lanceren: de eerste kip met Omega-3 in Brazilië!

De Agrodanieli Group, een groot regionaal bedrijf in de Braziliaanse agrofoodsector met momenteel meer dan 2.400 medewerkers, zet zich sterk in voor de productie van voedsel in de hele agro-industriële keten en is een leider in hun sector. Het omvat alle productieprocessen, van het voer dat wordt omgezet in voedsel tot het maken, slachten en verwerken van het eindproduct. De producten van Danieli Alimentos worden landelijk verkocht in Brazilië en geëxporteerd naar Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en het Aziatische continent.

Dankzij haar intensieve werk in onderzoek en ontwikkeling, gericht op haar doel om voedsel van hoge kwaliteit te produceren, geholpen door de hele agro-industriële keten te opereren, en met de wetenschap dat de markt gezondere producten eist die de kwaliteit van leven verbeteren, kan Agrodanieli de enige kip met Omega-3 in Brazilië op de markt gebracht. Om dit te bereiken, biedt het een dieet dat is verrijkt met op Omega-3 gebaseerd voer, door het bedrijf ontwikkeld en in eerste instantie gedistribueerd naar in totaal 60 geselecteerde bedrijven, elk met hun eigen geïntegreerde systemen en met moderne, volledig geautomatiseerde volières.

Essentieel voor de gezondheid is Omega-3 een vetzuur uit de familie van meervoudig onverzadigde vetten; deze zijn gezonder dankzij de voordelen die ze bieden voor cardioprotectie, immuunfunctie en ontstekingsziekten. Omdat ons lichaam dit type vetzuren echter niet kan vormen, moeten we ervoor zorgen dat het via de voeding wordt opgenomen.

Geavanceerde verpakkingstechnologie en voedselveiligheid

En daar stopt de innovatie niet. Het omvat een doorgewinterde lijn, de eerste van Danieli Alimentos in het kipsegment, en een diepvrieslijn, waarvan de presentatie en verpakking volledig opnieuw zijn ontworpen. Met de technologie van ULMA Packaging bieden deze en Danieli Alimentos' andere opdeellijnen voor kip nu een revolutionair systeem dat niet alleen hun visuele aantrekkingskracht transformeert, maar ook een fundamenteel effect heeft op de voedselveiligheid en de winkelervaring van de consument.

De nieuwe FS 400 horizontale flowpackmachine van ULMA Packaging biedt een verpakkingssysteem met rekbare krimpfolie dat is ontworpen om uitzonderlijk goed gepresenteerde lekvrije verpakkingen te garanderen. De nieuwe verpakking is hermetisch afgesloten, waardoor hij fraudebestendig is, aangezien het gebruikte materiaal extreem sterk en dun is en 30% minder plastic gebruikt voor het sluiten van trays, wat bijdraagt aan de bescherming van het milieu. Het materiaal verbetert de hantering van de trays in het schap en voorkomt dat consumenten hun handen vuil maken. Het is transparant en glanzend, is zeer goed doorlatend en voorkomt condensatie door inwendig vocht, waardoor het product langer vers blijft.

Agrodanieli koos ULMA Packaging Brazil voor deze geavanceerde installatie, met zijn sterke servicestructuur en technische ondersteuning en een team van professionals die toegewijd zijn om aan elke behoefte van de klant en het project te voldoen, waardoor het de ideale technologiepartner is bij grootschalige projecten.

Zeer betrouwbaar systeem en pakketten

De verpakkingsmachine die voor deze verpakking wordt gebruikt, het FS 400 flowpack-model, maakt gebruik van een rekbare krimpfolie en verwijdert de lucht uit de verpakking voordat deze wordt geseald, zodat de folie niet hoeft te worden geperforeerd voordat deze wordt krimpt. De zegels die worden gebruikt voor het afdichten van de verpakkingen zijn sterk en betrouwbaar, waardoor er aan de boven- en onderkant van de verpakking (360º) kan worden bedrukt. Dit resulteert in een strak verpakt product, waardoor lekkage van vloeistoffen wordt voorkomen en een uitstekende presentatie wordt gegarandeerd.

Deze nieuwe apparatuur maakt het automatisch verpakken van maximaal 60 trays per minuut mogelijk, ter vervanging van het handmatige proces dat voorheen werd gebruikt.

De verpakkingsmachine heeft een hoge mate van bescherming tegen water en is ontworpen om te voldoen aan de niet-oxiderende eisen en het gemak van reiniging en ontsmetting die in de sector vereist zijn. Het heeft ook functies die zijn ontworpen om de werking van de toepassing te verbeteren en het werk van de operator en het onderhoudspersoneel te vergemakkelijken, waardoor u de TCO (Total Cost of Ownership) van het systeem kunt verlagen en het rendement op uw investering kunt verhogen, omdat het de onderhoudskosten verlaagt en het eenvoudiger maakt om de apparatuur te gebruiken en te ontsmetten.

Traceerbaarheid en consumenteninformatie

Naast deze nieuwe producten heeft Agrodanieli ook een QR-code geïmplementeerd om consumenten alle informatie over de traceerbaarheid van het product te tonen: de kippen die de eieren hebben gelegd, de broedmachine, de producent die de kip heeft gefokt, de locatie van de volière, de slachtdatum en aanvullende informatie over Omega-3 en het gebruikte voer.

Met dit nieuwe product toont Agrodanieli haar toewijding aan productkwaliteit, voedselveiligheid en technologie, om tegemoet te komen aan de moderne behoeften van de markt. Door dit nieuwe verpakkingsproces is het erin geslaagd de houdbaarheid van het product te verlengen en het een aantrekkelijker uiterlijk te geven