Fincas Bethengara kiest ULMA Packaging voor de automatisering van kruiden- en kiemverpakkingen met het Venturi™-systeem

19-10-2021
Fincas Bethengara, een landbouwcoöperatie in het zuiden van Tenerife, heeft een VTI 440 verticale verpakkingsmachine aan zijn productielijn toegevoegd, waardoor de productiviteit en efficiëntie kan worden verhoogd.

De oplossing van ULMA bestaat uit een invoer- en inspectieband die wordt bediend door een enkele operator, een VTI 440 verticale verpakkingsmachine met een hoge productie-efficiëntie en een hoogwaardig weegsysteem.

Het belangrijkste doel van het project was om de productiviteit te verhogen en, in de woorden van Ivan Bethencourt, CEO van Fincas Bethengara, "de productiviteit is verdrievoudigd met hetzelfde personeelsbestand". Dit heeft geleid tot een output tot 60 zakken per minuut.

Naast de toename van de output was een ander belangrijk element van het project de vermindering van productverspilling. Volgens Bethencourt "hebben we niet alleen de productiviteit in de fabriek verhoogd. Vroeger verspilden we 30% van ons product; nu is het 4%”. De verpakkingsmachine VTI 440 maakt het mogelijk om veel malsere kiemgroenten te verwerken, wat een besparing oplevert. Kortere rijptijden en minder stengelafval, wat resulteert in een wendbare en efficiëntere inzameling op het veld.

Het is ook vermeldenswaard dat ULMA Packaging zich inzet voor duurzaamheid door middel van innovatie, aangezien dit systeem het mogelijk maakt om het gebruik van folie met 20% te verminderen. Door het gepatenteerde Venturi™-systeem kan het product in de zak worden geplaatst zonder deze te beschadigen, wat resulteert in kleinere verpakkingen.

Kortom, de door de klant gestelde productiviteitsdoelstellingen zijn ruimschoots overtroffen en de arbeidsomstandigheden zijn verbeterd met een duurzame verpakkingsoplossing die het milieu ontziet door het verminderen van verpakkingsmaterialen.

ULMA Packaging is wederom een vertrouwde partner geworden en de relatie tussen Fincas Bethengara en ULMA is een succes gebleken.