Het pluimveebedrijf OF TOV kiest voor ULMA Packaging om 10 nieuwe verpakkingslijnen te installeren in twee van zijn productiecentra in Israël

10-02-2022
OF TOV is een van de toonaangevende pluimveeproducenten in Israël. Het moest de manier waarop het zijn verse producten op de markt presenteerde veranderen en vereist hygiënische verpakkingen zonder aangepaste atmosfeer, dus koos het voor de SST-traysealing-technologie van ULMA Packaging

Via haar divisies Food and Fresh Products is OF TOV een van de toonaangevende producenten van pluimveeproducten in Israël. Het heeft dit succes bereikt door kwaliteitscriteria, creativiteit en innovatie te combineren met de familiegeest van het bedrijf en zijn toewijding aan zelfgemaakte producten.

Poultry-Plant-TOV1.jpeg

Een ander onderdeel van haar strategie is het hebben van eersteklas technologiepartners zoals ULMA Packaging, een samenwerking die al jaren voortduurt en verder werd geconsolideerd met de installatie van 10 nieuwe SST traysealers, de TSA 680 en TSA 1000 modellen, geïnstalleerd in een vereniging van verschillende kibboetsen in Emek HaYarden (de Jordaanvallei).

OF TOV heeft twee productievestigingen in dit gebied, een voor bewerkte producten - vleeswaren, diepgevroren schnitzels, kant-en-klaarmaaltijden en andere verwerkte producten - waar de meeste producten worden verpakt met behulp van ULMA Packaging-machines. Het Israëlische bedrijf heeft onder zijn productieapparatuur met name verticale wikkelaars voor diepvriesproducten, traysealers voor het verpakken van gesneden vleeswaren in MAP en flowpackwikkelmachines, ook voor het verpakken van vleeswaren in MAP.

In de tweede fabriek, de locatie van het kippen- en kalkoenslachthuis, met een productiecapaciteit van 100.000 kippen en 10.000 kalkoenen per dag, worden ze afgeslacht en verpakt in de nieuw geïnstalleerde machines. Deze productievestigingen hadden vroeger ULMA Packaging's rekfolieverpakkingsmachines, dus de nieuwe traysealers zijn een voortzetting van het vertrouwen dat in ULMA Packaging werd gesteld tijdens een samenwerking van meerdere jaren.

SST PACKAGING: LEKBESTENDIG & HERMETISCH

De nieuwe machines hebben de productievloot geüpgraded, nadat het ministerie van Volksgezondheid de verkoop verbood van verpakkingen die niet hermetisch afgesloten waren, wat betekende dat OF TOV zijn productieapparatuur moest aanpassen aan de nieuwe marktvereisten. Met de machines kon het producten voorzien van een beschermende verpakking, maar de verpakkingen waren niet volledig geseald, dus het afscheiden van vloeistoffen uit de producten kon een probleem vormen.

Om zich aan te passen aan de nieuwe marktvereisten, werden 7 high-output TSA 1000 SST traysealers geïnstalleerd, die parallel in een enkele ruimte werkten. Bij de uitgang van elke machine staat een weegmachine en een etiketteermachine met informatie over de producten. Het belangrijkste kenmerk van de SST is dat deze gebruik maakt van rekbare krimpfolie, waardoor vers voedsel gasvrij kan worden verpakt. Deze eigenschappen zorgen voor een onovertroffen afwerking met als bijkomend voordeel dat de trays niet erg hoog hoeven te zijn omdat het product boven de hoogte van de tray kan uitsteken.

Ook zijn er in aparte ruimtes drie TSA 680 SST machines opgesteld voor andere kip- en kalkoenproducten.

De technologische capaciteit van ULMA Packaging was een sleutelfactor in dit project, waarbij de voorgestelde oplossing ook producten met een grotere hoogte mogelijk zou maken en de productiecapaciteit zou verhogen, waardoor deze beter zou aansluiten op de eisen van de klant.

ADVIES EN SERVICE

Een ander belangrijk aspect was het vermogen van ULMA Packaging om advies te geven, samen met zijn lokale distributeur, KLA TRADE & ENGINEERING LTD. De uitgevoerde behoefteanalyse en de mogelijkheid om de toepassing te testen waren doorslaggevende factoren bij de beslissing van de klant om een project van deze omvang uit te voeren.

Ook werd in de opleidingsbehoeften van lokale technici voorzien door het houden van verschillende opleidingssessies. Zonder twijfel speelt de gegarandeerde service die ULMA Packaging kan bieden via haar netwerk van dochterondernemingen en distributeurs een cruciale rol.

Poultry-Plant-TOV2.jpeg

Het eindresultaat van het project was uitstekend. OF TOV slaagde erin om de output te verhogen en te voldoen aan de behoeften van de sterk veranderende en veeleisende versmarkt, dankzij de samenwerking met een belangrijke technologiepartner als ULMA Packaging.