ULMA Packaging installeert verschillende geautomatiseerde verpakkingslijnen bij Coral LLC, een van de grootste vleesproducenten in Rusland

09-07-2021

Coral LLC, een nieuw opgericht Russisch bedrijf, is een van de grootste varkensvleesproducenten van het land. In 2012 begon het bedrijf met de implementatie van een investeringsprogramma voor de productie van varkensvlees, dat een fabriek voor de verwerking van het varkensvlees zou omvatten, als onderdeel van het veecomplex met de vleesverwerkingsfabriek, met een productiecapaciteit van 450 duizend dieren per jaar. Dit project maakt deel uit van een nieuw groot agro-industrieel complex, met een totale investering van 320 miljoen euro en resulterend in de creatie van meer dan 1.500 banen; een grootschalig project waarvoor een leverancier nodig was die in staat was een uitgebreide, geïntegreerde verpakkingsoplossing te bieden.

Tegen deze achtergrond was ULMA Packaging het bedrijf dat werd gekozen om de verpakking en verpakkingsapparatuur te leveren omdat het de meest geavanceerde machines in zijn soort biedt en voldoet aan alle veiligheidseisen voor voedselproductie, rekening houdend met het feit dat Coral LLC een innovatief controlesysteem heeft om de kwaliteit van de stukken vlees te waarborgen. De productieafdelingen van Coral LLC zijn uitgerust met hightech apparatuur die voldoet aan de productieveiligheidsnormen in de Russische wetgeving en de internationale normen. Door de technische en technologische operaties tijdens elke productiefase en de continue verbetering van de processen van het bedrijf te volgen, kan Coral LLC hoogwaardige natuurlijke vleesproducten met een lange houdbaarheid produceren; uitstekend smakend eten tegen een aantrekkelijke prijs.

Het team van ULMA Packaging bood een uitgebreide advies- en adviesservice en gebruikte zijn ervaring als experts in vleesverpakkingsproducten om het meest geschikte oplossingsontwerp voor te stellen voor de verwerkings- en verpakkingslijnen voor hun kant-en-klare producten. Gedurende het hele proces bood het al zijn kennis en ervaring aan om de klant technisch advies te geven om een complete oplossing te verkrijgen die was afgestemd op zijn behoeften. De grootste uitdaging die ULMA Packaging in dit unieke project aanging, was het creëren van een compactere lay-out van alle apparatuur voor de voorbereiding en verpakking van het product, waarbij het productiegebied werd geoptimaliseerd met de meest geschikte fabriekslay-out. We hebben ook een uitgebreide oplossing geboden die alles omvatte, van Flow-Vac®-verpakking tot thermovormen, inclusief snij-, voorbereidings- en verpakkingsapparatuur en industrieel wegen, etiketteren en metaaldetectie bij de uitgang.

Coral ret con leyendas EN.jpg

Kratklaar thermoforming

Met de door ULMA Packaging geleverde dieptrekverpakkingslijnen kunnen de kosten van verpakkingsmateriaal worden verlaagd, wat resulteert in een beter geprijsd eindproduct zonder kwaliteitsverlies. De hoge eisen aan hygiëne en automatisering zorgen voor een lange houdbaarheid van de gehele productlijn. En het lijdt geen twijfel dat de door ULMA Packaging geleverde verpakkingsapparatuur een cruciale rol speelt bij het bereiken van dit resultaat. Het minimale restzuurstofgehalte en het hoge vacuümniveau dat wordt bereikt dankzij de zorgvuldig ontworpen specificaties van de apparatuur, verlengen de houdbaarheid zonder conserveringsmiddelen te gebruiken die de kwaliteit van het product verminderen. De vijf thermoformverpakkingslijnen voor varkensvlees worden gebruikt voor:

  • Gehakt lijn.
  • Industriële snijlijn.
  • Lijn voor gemarineerd vlees in ovenfolie.
  • Fileerlijn.
  • Lijn voor kleine stukken b.v. voor goulash, barbecues, enz.

Kartonvormen

De kartonnen dozenvormende ruimte met dozenopzetters werd op de tweede verdieping geplaatst, om de ruimte op de hoofdafdeling aanzienlijk te verminderen. Dit vereiste een complex systeem van transportbanden om de kartonnen dozen op de eerste verdieping te brengen. De gekozen oplossing bestond uit het automatisch vormen van de dozen en hun automatische distributie naar elke lijn.
Bij een dergelijk project is het automatiseren van de verschillende processen essentieel om de productie en kwaliteit van het eindproduct te waarborgen. Zo automatiseerde ULMA Packaging de productvoorbereidingslijnen, de lijnen voor verpakking, productcontrole en etikettering, evenals de automatische doosverpakking.

Industrieel snijden

Voor het verpakken in de industriële snijruimte leverde ULMA Packaging verschillende automatische Flow-Vac® verpakkingslijnen die het product van de slachtlijnen verzamelen en automatisch overgaan tot een verpakkingssysteem dat het materiaal optimaliseert, een oplossing die perfect aansluit bij de eigenschappen van de product en de daaropvolgende verkoop. Flow-Vac®-technologie biedt de beste in-line verpakkingsoplossing voor vacuümverpakte industriële delen, minimaliseert elke hantering van het product, vermindert het niveau van lekkages en herverwerking, waardoor het de voorkeursoplossing is van de meeste toonaangevende vleesproducenten. Het is ook populair vanwege de duurzaamheid, omdat de hoeveelheid folie die in de verpakking wordt gebruikt aanzienlijk wordt verminderd.

fases-flow-vac EN.jpg

Plastic kratten wassen en logistiek

In de laatste fase van het project hebben we een oplossing gepresenteerd om het gehele logistieke proces van de kunststof kratten te realiseren. Het ontwerp van de oplossing is uitgevoerd met een gebruikt krattentransportsysteem naar de wasmachine op de bovenste verdieping, waarna ze naar de slagerij werden getransporteerd.

ULMA, nauw contact met de klant

Wat betreft de ingebruikname van de lijnen, een goede planning van het logistieke systeem en de organisatie van de werkzaamheden hebben we het benodigde aantal operators snel technisch kunnen trainen en de industriële productie binnen de door de klant gestelde termijnen kunnen starten. Tijdens dit project heeft ULMA Packaging zijn servicecapaciteiten aangetoond door de klant een team van multidisciplinaire experts te bieden tijdens de analyse-, advies-, installatie- en inbedrijfstellingsfasen van het project en bij het leveren van preventief onderhoud, lokale reserveonderdelen, enz. contact met de klant, de voortdurende aanwezigheid van de experts van ULMA Packaging ter plaatse en onze snelle reactie op de verschillende verzoeken en vereisten van het project waren de belangrijkste factoren in dit zeer complexe, grootschalige project.

ULMA Packaging heeft een sterke focus op klantrelaties, zowel tijdens de implementatie van het project als na de lancering, met deskundige technische ondersteuning die het succes van het project garandeert en als maatstaf dient voor toekomstige grootschalige installaties.