Volautomatische verpakkingsoplossing blisterverpakkingen voor tabletten en 'walletpacks'

16-07-2021
Lupin, een van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld, koos voor ULMA Packaging om een volledig geautomatiseerde flowpack-lijn te ontwikkelen voor het verpakken van farmaceutische producten (individuele blister- en walletpacks)

De lijn is voorzien van een invoerband met automatische laadsystemen voor individuele blisterverpakkingen, portemonneeverpakkingen, brochures en droogmiddelverpakkingen, evenals twee camera's om producten en gedrukte tekst te controleren, en een horizontale flowpackmachine, het ARTIC-model, om gegroepeerde producten te verpakken .

Een volautomatische lijn waarmee ULMA Packaging garant staat voor hoge productiesnelheden tijdens het verpakkingsproces, naast een enorme verlaging van de arbeidskosten

Envase de blister y folleto.jpg

LUPIN-1.21 RECORTADO CON NUMEROS.jpg

Eerste fase - Automatische laadsystemen voor blisters, wallets, brochures en zakjes met droogmiddel

De lijn beschikt over drie automatische laad-/ontstapelsystemen (1, 2 en 3) voor de verschillende formaten wallets en blisterverpakkingen, naast 2 automatische dispensers voor de twee brochures (3 en 4) en een dispenser voor droogmiddelverpakkingen om de de vochtigheid in de verpakking (7).

1. Automatisch individueel blisterlaadsysteem
2. Automatisch blisterlaadsysteem voor walletpacksmet 91 tabletten
3. Automatisch blisterlaadsysteem voor walletpacks met 28 tabletten
4. Automatisch brochurelaadsysteem
5. Automatisch brochurelaadsysteem
7. Droogmiddelverpakkingsdispenser

Tweede fase - Productcontrole en afwijzing

 

De barcode in een van de brochures wordt geanalyseerd met een camera (6), die controleert of de juiste brochure is gebruikt voor de bijbehorende blister.

Er is een afkeurpunt (8) vóór het punt waarop de groep naar de flowpack-machine wordt gevoerd, die de groep afkeurt wanneer deze detecteert dat deze incompleet is vanwege ontbrekende elementen. Daarnaast wordt het lezen van de streepjescode die door het coderingssysteem (9) op de film is afgedrukt, gecontroleerd via een tweede camera (10).

Derde fase - Groepsverpakking

 

Na deze laatste controle wordt de groep naar de verpakker (11) gevoerd. In dit geval is het een horizontale flowpackmachine, het model ARTIC, die, afhankelijk van het formaat, snelheden tot 120 verpakkingen per minuut kan halen.

De lijn heeft nog een afkeurpunt (12) aan het einde, op de uitvoerband, voor producten die niet geschikt zijn voor distributie.

Maatwerk, flexibiliteit en focus op de klant

Door deze lijn te ontwikkelen, demonstreert ULMA Packaging opnieuw haar klantgerichte aanpak, gericht op de behoeften van de klant en het ontwikkelen van een volledig op maat gemaakte en flexibele verpakkingslijn die alle veiligheidsmaatregelen omvat die zijn vastgesteld door de farmaceutische sector, die steeds veeleisender wordt.