Vygon kiest ULMA Packaging voor het verpakken van hun producten, waardoor de traceerbaarheid van het proces wordt verbeterd

15-11-2021
ULMA Packaging gaat nog een stap verder in de technologische innovatie van een TFE 700 dieptrekmachine die is geïnstalleerd bij Vygon (Duitsland), met productcontrolesystemen die computervisie gebruiken voor sealkwaliteit, codering, etikettering en volledigheidscontrole.

Vygon: high-tech medische apparatuur


Vygon, opgericht in 1962, is synoniem geworden voor kwaliteit en betrouwbaarheid op het gebied van medische en chirurgische hulpmiddelen voor eenmalig gebruik. Vygon ontwerpt, produceert en verkoopt hightech medische hulpmiddelen voor zorgprofessionals. Ze zijn wereldleider in deze branche en bieden een breed scala aan producten, georganiseerd in vijf business units voor verschillende medische specialismen: intensive care, verloskunde, neonatale & enterale zorg, intravasculaire therapie, cardiovasculaire chirurgie & anesthesie en spoedeisende hulp.

Vygon_2.png

Producttraceerbaarheid via computervisie

Vygon had al een verpakkingslijn, maar moest door een toenemende vraag investeren in een nieuwe. Het doel van de installatie van deze nieuwe lijn was om de producttraceerbaarheid tijdens het verpakkingsproces te verbeteren en om de productcontrole en het losproces te automatiseren, waardoor meer controle en kwaliteit in de uiteindelijke verpakking wordt bereikt. Om dit te doen, was het noodzakelijk om de productidentificatie te verbeteren en automatische wijziging van productrecepten mogelijk te maken.

ULMA Packaging had to comply with the customer's extremely stringent specifications to meet its requirements. The main technological innovation featured in the project is the use of computer vision for product traceability control, with an unloading collaborative robot included at the end of the line for any packaging that does not meet the quality requirements.

ULMA Packaging moest voldoen aan extreem strenge specificaties van de klant. De belangrijkste technologische innovatie in het project is het gebruik van computervisie voor controle van de traceerbaarheid van producten, met een collaboratieve losrobot aan het einde van de lijn voor elke verpakking die niet aan de kwaliteitseisen voldoet.

Een ander belangrijk kenmerk dat met succes werd geleverd, was de synchronisatie tussen de dieptrekmachine en alle randapparatuur op de verpakkingslijn.

De zorgsector: een sector met hoge eisen

De gezondheidszorg heeft speciale specificaties nodig om aan strenge eisen te voldoen, zoals specifieke configuraties om machines te laten werken in een cleanroom van ISO 8-klasse, mallen die zijn ontworpen om een gelijkmatige temperatuurregeling op hitteplaten mogelijk te maken, een verpakkingsontwerp dat een optimale kwaliteit garandeert (folie dikte, transparantie, gebruiksgemak, afdichting, snijkwaliteit) en identificatie. Vygon wilde ook dat deze machine een ergonomisch ontwerp zou hebben, waarbij de kritische componenten werden gekalibreerd en gecertificeerd, evenals een OEE van 98,5% & productbeheer en traceerbaarheid (etiketten afdrukken, coderen, enz.).

In dit geval was ULMA Packaging in staat om de apparatuur aan te passen aan de behoeften van Vygon, snel de oplossingen te leveren die nodig waren en proactief te zijn met eventuele aanvullende vereisten die zich tijdens het pre-salesproces voordeden.

De voltooide installatie was een groot succes en gaf ons de tevredenheid een state-of-the-art lijn te hebben geleverd aan een klant aan wie ULMA Packaging de afgelopen jaren verschillende machines heeft geleverd.

Een stap verder in onze voortdurende ontwikkeling van verpakkingslijnen, die voldoen aan de behoeften van een steeds veranderende markt.