Complete oplossing voor het verpakken van vleesproducten

De complete automatiseringsoplossing voor de verpakkingsfabriek omvat elf verpakkingslijnen voor verschillende vleesproducten. Elke lijn bestaat uit een TSA traysealer en een robotcasepackcel. De palletiseerruimte bestaat uit drie palletiseercellen die alles binnenkomend van de elf productielijnen palletiseren.

 

Elke productielijn begint met een werktafel voor het handmatig laden van producten in trays. De tafels hebben verschillende transportsystemen om: lege individuele trays te ontvangen, het te plaatsen product op te halen en tenslotte de gevulde trays naar de traysealmachines te transporteren.

Bovendien hebben de tafels automatische tray-ontnesters. Het ontwerp van de werktafels is uitgevoerd in overeenstemming met de ergonomische voorschriften voor het werk van de operator, waardoor het reinigingsproces wordt vergemakkelijkt, versneld en het onderhoud wordt vereenvoudigd.

 

 

De ULMA TSA traysealers zijn hoogwaardige traysealers met een reinigbaar ontwerp. Zij zijn verantwoordelijk voor het sealen van de producttrays om verpakkingen te maken met een gemodificeerde atmosfeer om de houdbaarheid van het product te verlengen.

Het gehele assortiment TSA traysealers heeft voordelen die door onze klanten zeer gewaardeerd worden:

 

 

  • Uiterst betrouwbaar en robuust
  • Optimale OEE-waarden
  • Hermetisch gesloten verpakkingen
  • Toegankelijk en gemakkelijk schoon te maken
  • Commerciële componenten van prestigieuze merken
  • Formaat verandert in 2 minuten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De faciliteit ontvangt complete pallets met plastic kratten die leeg en schoon zijn. Deze pallets worden gedepalletiseerd en met een krattenkolomlift worden de kratten in kolommen naar de bovenverdieping getransporteerd.

Op de tweede verdieping worden de kratten verdeeld over de lijnen, die voor elk een ontstapelaar en een krattenafdaler hebben. De ontstapelaar neemt de kolom en scheidt de kratten afzonderlijk, zodat de afdaler ze naar de benedenverdieping laat zakken als de lijnen dat nodig hebben.

 

 

Automatische casepackcellen die zijn uitgerust met deltarobots die de gesleade trays in de plastic kratten stapelen. Het zijn apparaten met meerdere formaten die verschillende configuraties mogelijk maken, waardoor ze een grote flexibiliteit hebben.

De bediening van de cellen is zeer intuïtief en de robots zijn geplaatst in een frame met gecontroleerde toegang om te voldoen aan de veiligheidsvoorschriften. De gehele apparatuur is klein en dankzij de monoblokconfiguratie zijn de opstarttijden minimaal.

 

 

Na de casepack-cellen worden de volle kratten gestapeld en gepalletiseerd met behulp van mechanische palletiseermachines. Het stapelen van kratten voorafgaand aan het palletiseren verhoogt de efficiëntie van het palletiseersysteem door het aandeel van gepalletiseerde kratten per palletiseerbeweging te verbeteren.

Eindelijk is er een dubbele transferwagen beschikbaar. Deze apparatuur is verantwoordelijk voor twee functies: het verzamelen van de afgewerkte pallets van alle palletiseermachines om ze op één verzamelpunt achter te laten en het voeden van de lege stations met nieuwe pallets.

 

Neem contact op

Ik accepteer de Data Protection and Cookies Policy.