Het #ULMAweCare-project verstevigt onze positie als vaandeldrager voor duurzame verpakkingen voor groente- en fruitproducten

25-01-2022
ULMA Packaging laat zien dat duurzaamheid een belangrijk onderdeel van haar werk is door steeds duurzamere verpakkingen te ontwikkelen, gepromoot door het #ULMAweCare-project.

Het #ULMAweCare-project, waarvan het kader in 2019 werd opgericht, was lange tijd een speciaal aandachtsgebied van ULMA Packaging omdat we door de jaren heen altijd verantwoordelijkheid hebben genomen voor de milieu-impact van onze activiteit.
Josu Garcia copia.png

In de woorden van onze Sustainability Manager Josu García: “Gezien de groeiende impact die plastic verpakkingsafval heeft op het milieu, hebben we besloten om het #ULMAweCare-project te lanceren. Een ambitieus duurzaamheidsplan dat streeft naar een circulaire economie over de hele waardeketen.”

Als onderdeel van onze ontwikkelingen om de hoeveelheid plastic in verpakkingen te verminderen en ervoor te zorgen dat verpakkingen recyclebaar zijn, hebben we deze duurzame verpakkingsoplossing voor groente- en fruitproducten gelanceerd.

Verpakken met 100% minder plastic

Veel van onze verpakkingsmachines kunnen worden aangepast om papier te gebruiken, wat resulteert in zeer aantrekkelijke verpakkingen.

In dit geval hebben we al het plastic vervangen dat normaal gesproken in dit type verpakking zit, waardoor we een volledig recyclebare verpakking hebben gekregen die bestaat uit een kartonnen schaal met een papieren verpakking.

Het verpakkingsmateriaal bevat op zijn beurt plasticvrij cellulosegaas dat het product goed laat ademen en zorgt voor een goede zichtbaarheid.

Wecare-net-1.jpeg

Een oplossing die niet alleen veel duurzamer is, maar nog steeds haar primaire functie vervult. Zoals Josu opmerkte: "we mogen nooit vergeten dat het belangrijkste doel van verpakkingen is om het voedsel in optimale conditie te houden, waardoor voedselverspilling wordt geminimaliseerd."

Video toepassing

Bekijk dan zeker deze video, waarin we de papieren verpakkingen voor verschillende groente- en fruitproducten laten zien.

Wilt u weten welk duurzaam product het beste bij uw producten past, neem dan gerust contact met ons op via ons contactformulier.