Innovatieve op thermoforming gebaseerde oplossing zonder basisrestschroot voor LeafSkin™-verpakkingen

21-09-2022
Bij ULMA Packaging zijn we een stap verder gegaan in ons streven naar duurzame verpakkingsoplossingen door een nieuw model thermovormmachine te ontwikkelen om verse producten in vacuüm skinverpakkingen op een vlakke kartonnen basis te verpakken.

De nieuwe TFS 216 maakt gebruik van kartonnen rolmateriaal om de vlakke, niet-thermogevormde basis van de verpakking te produceren, met als belangrijkste voordeel dat er geen kartonafval wordt gegenereerd.

De sleepkettingen die gewoonlijk in de meeste conventionele dieptrekmachines worden gebruikt, vereisen dat een deel van de oorspronkelijke breedte van de haspel wordt weggegooid.

De TFS 216 is uitgerust met een innovatief onderfolie-tractiesysteem zonder ketting, zodat de LeafSkinTM-verpakking die door onze klanten wordt geproduceerd, al het basismateriaal behoudt, ongeacht de breedte.

Deze oplossing maakt deel uit van ons ULMAweCare-assortiment van oplossingen, dat er uiteindelijk op gericht is onze klanten duurzamere verpakkingsoplossingen te bieden met een kleinere impact op het milieu.

Voordelen van deze oplossing

Verpakkingskosten

  • Bespaar tot 11% door het ontbreken van basiskartonrestschroot in vergelijking met andere conventionele dieptrekmachines met kettingtransportsystemen.
  • Bespaar tot 48% op basismateriaalkosten en mileubelasting in vergelijking met de voorgesneden trays die worden gebruikt voor traysealing.

Duurzaamheid

  • Tot 80% minder plastic in vergelijking met traditionele skinverpakkingen.

Logistiek

  • Een kleinere ecologische voetafdruk geassocieerd met het transport van verpakkingsmateriaal.
  • Een kleinere ecologische voetafdruk in verband met afvalbeheer.