LeafShrink™: de duurzame verpakkingsoplossing voor gesneden producten in MAP

15-02-2022
Onze toewijding om via het #ULMAweCare-project steeds duurzamere verpakkingsoplossingen aan te bieden die de milieu-impact van plastic verpakkingsafval verminderen, heeft ertoe geleid dat we LeafShrink™ hebben geïntroduceerd.

Deze verpakking is gericht op gesneden producten, zowel zuivel als vlees, die onder gecontroleerde atmosfeer worden verpakt om de houdbaarheid te verlengen.

DUURZAAM, AANTREKKELIJKE EN FUNCTIONELE VERPAKKING

Deze verpakking heeft verschillende interessante eigenschappen, niet alleen op het gebied van duurzaamheid, maar ook op het gebied van visuele communicatie.

  • Tot 85% minder plastic in vergelijking met traditionele verpakkingsoplossingen.
  • 100% recyclebare platte kartonnen tray.
  • Ultradunne krimpfolie waarmee de hoeveelheid plastic tot 85% kan worden verminderd in vergelijking met andere gelamineerde folies.
  • Het verpakkingsafval dat wordt gegenereerd, is 100% recyclebaar wanneer het wordt gescheiden volgens de respectieve recyclingcircuits.
  • Easy-open via een zelfklevend etiket dat de verpakking scheurt, waardoor het heel gemakkelijk te openen is.

Op het gebied van visuele communicatie biedt de kartonnen tray een breed scala aan mogelijkheden, omdat hij dubbelzijdig bedrukt kan worden en tevens een mooie en functionele ondersteuning van het product biedt.

BARRIREVERPAKKING, SLEUTEL VOOR HET VERLENGEN VAN DE HOUDBAARHEID

De krimpfolie maakt het mogelijk om te verpakken met een gecontroleerde atmosfeer binnenin, waardoor het product in de beste staat wordt bewaard tot het wordt geconsumeerd.

Zoals te zien is op de afbeelding van de achterkant van de verpakking, is de folie hermetisch afgesloten door dunne afdichtingslijnen die nauwelijks opvallen.

Leafshrink-Back.jpeg

IDEAAL VOOR RECYCLING

De video laat zien dat de verpakking voor de eindconsument een duidelijk voordeel biedt voor de latere recycling van de verpakkingsmaterialen, omdat de materialen waaruit ze zijn gemaakt op natuurlijke wijze worden gescheiden bij het weggooien van de verpakking.

Dit betekent dat beide materialen volledig gescheiden zijn, zodat ze elk in de bijbehorende recyclingcontainer kunnen worden geplaatst, zonder dat het plastic deel van de verpakking of het karton onzuiverheden van het andere materiaal bevat die recycling bemoeilijken.