R-Skin™: tot 50% vermindering van de plastic dikte van de skintray

13-11-2023
Traditioneel gezien vereist een skinverpakking een stevige en extreem dikke tray. Dit om vervormingen en defecten die tijdens het verpakkingsproces optreden te voorkomen. De R-Skin technologie laat het toe om tot 50% minder plastic te gebruiken en alsnog een hoogstaande afwerking te garanderen. De R-Skin™ technologie is onderdeel van het #ULMAweCare project dat is gebaseerd op het verbeteren van de duurzaamheid van verpakkingen. Hierbij focussen we op het verminderen van verpakkingsmateriaal en de verbeterde recycling mogelijkheden.

Tot 50% vermindering van de verpakkingsdikte

Dankzij de R-Skin™-technologie is ULMA Packaging erin geslaagd om veel dunnere trays te gebruiken zonder de afwerking van de verpakking aan te tasten, wat van groot belang is, vooral voor veel premiumproducten.

Met R-Skin™ zijn we erin geslaagd om van deze technologie de meest duurzame verpakkingsoplossing voor het sealen van skintrays te maken. R-Skin™ maakt het mogelijk om veel dunnere PET-trays te gebruiken, waardoor de dikte ervan tot 50% afneemt.

 

r-skin meat.jpg

De voordelen van PET

Mono PET-trays zijn volledig recyclebaar en kunnen bovendien een grote hoeveelheid gerecyclede materialen bevatten, waardoor ze ideaal zijn vanuit duurzaamheidsoogpunt. Dit vermindert de belastingen die op plastic producten worden geheven en maakt het gemakkelijker om de bakjes in de sorteersystemen van de recyclingfabrieken te detecteren.

PET-trays zijn om deze reden een zeer milieubewuste keuze en daarbij is het verpakte product door de transparantie uitstekend zichtbaar door de dunne laag plastic.

r-skin fish.jpg

Duurzame voordelen van R-Skin™

  • Tot 50% vermindering van het plasticverbruik.
  • PCR-materiaal verwerkt in de tray.
  • Lagere CO2-voetafdruk tijdens de productie van trays en de daaropvolgende logistiek en transport, dankzij een aanzienlijke gewichtsvermindering.

Financiële voordelen van R-Skin™

  • Lagere kosten: het verminderen van de dikte van de trays met maximaal 300 µ, afhankelijk van de toepassing, heeft een directe impact op de kosten van de tray.
  • Lagere belastingen: het verminderen van de dikte en het gewicht van het bakje heeft ook een directe impact op de belastingen op het plastic.
  • Lagere belastingen: het opnemen van gerecycled materiaal in de bakjes leidt tot lagere belastingen door het verminderde gebruik van nieuw plastic.

Wil je de hoeveelheid plastic die je gebruikt verder verminderen?

Daarnaast adviseert ULMA voor het traysealen van alle typen SKIN trays ons CUT ONTRAY afdekfolie-snijsysteem. Dit snijsysteem kan de verspilling van afdekfolie met wel 30% verminderen, wat resulteert in trays met een zeer aantrekkelijke afwerking, zonder overtollige folie rond de tray.