ULMA Packaging ontwikkelt LeafMap™: een nieuwe duurzame verpakkingsoplossing voor gesneden producten die het gebruik van plastic materialen vermindert

20-08-2021
 
Tot 80% minder plastic

 

Binnen ons #ULMAweCare-project streven we ernaar om duurzame ontwerpen en toepassingen te ontwikkelen voor ons uitgebreide assortiment verpakkingsmachines.

Een van onze nieuwste innovaties is de LeafMap™-verpakkingsoplossing, ontworpen voor elk type gesneden product, die het structurele plastic van de verpakking vervangt door een papiervezelstructuur.

Deze oplossing is ontworpen om verpakkingen met gemodificeerde atmosfeer (MAP) te produceren, die hygiënische omstandigheden garanderen die de eigenschappen van het product behouden totdat het wordt geopend en geconsumeerd.

De ondersteuning die in deze verpakkingsoplossing wordt gebruikt, is gebaseerd op 100% recyclebare platte kartonnen trays, waardoor het gebruik van plastic tot 80% kan worden verminderd.

De kartonnen trays kunnen aan beide zijden worden bedrukt, waardoor de verpakking veel mogelijkheden heeft op het gebied van visuele communicatie.

foto4_Feneberg.jpg
Plakken zalm in LeafMap™

 

foto3_Feneberg.jpg
Plakken kaas in LeafMap™

Andere aspecten die het vermelden waard zijn op het gebied van duurzaamheid zijn de functies die zijn toegevoegd om recycling te vergemakkelijken. De verpakking is ontworpen om de materialen waaruit deze is samengesteld gemakkelijk te kunnen openen en scheiden.

We hebben ook systemen om producten op trays te laden voor klanten die een hoger niveau van automatisering nodig hebben.

LeafMap™: Een duurzame #ULMAweCare-verpakking, verkrijgbaar in ons uitgebreide assortiment traysealers.