PACIFIC SSF flowpacker (HFFS)

Deze Horizontale Flow Pack machine (HFFS) maakt een volledig hermetische en lekdichte kussenvormige verpakking maken met 3 seals voor het verpakken van vlees en gevogelte op schaal. Speciaal ontwikkeld om te werken met krimpfolies zoals SES.

Het PACIFIC SSF systeem is een krimpfolie verpakkingsmachine die een lekdichte verpakking maakt voor vlees en gevogelte producten op tray.

Het verpakkingssystem is geformateerd om verpakkingen te maken met een uitstekend uitzicht.De PACIFIC SSF is uitgerust met een systeem dat de folie rond de schaal aantrekt en een dichte zak rond het product. In een volgende fase verwijdert het systeem de lucht uit de verpakking voor de seals gemaakt worden (op deze manier zijn geen gaatjes nodig in de verpakking om de lucht te verwijderen tijdens het krimpproces). De seals worden gemaakt met een trimlangssealsysteem en een verwarmde sealbalk die zeer smalle seals maakt. De smalle langsseal aan de onderkant van de verpakking maakt het mogelijk te printen op de voor- en achterkant van de verpakking. Het eindresultaat is een nauwaansluitende, lekdichte verpakking met een uitstekend uiterlijk.

De elektronische machine is één van de meest flexibele op de markt en kan producten verpakken tot 280 mm breed en 180 hoog. De machine werkt met bedrukte en niet bedrukte folie. In het systeem kan ook een automatisch indexeertoestel geïntegreerd worden dat het verpakkingsproces vereenvoudigt.

De PACIFIC SSF series worden bestuurd door een elektronisch platform dat de bewegingen van elke motor geïnstalleerd in de machine aanstuurt. Eenvoudige productwissels zijn hierbij belangrijk. De product instellingen worden gecontrolleerd via een industriële PC en een touchscreen. Dit PC based elektronisch platform beperkt de tijd nodig voor een productwissel in vergelijking met mechanische of servo aangedreven machines en maakt het mogelijk de gegevens via een computernetwerk te delen.

Omdat de machine speciaal ontworpen is voor de verse voeding sector, werd bij het design van de machine veel aandacht besteed aan de reiniging, bescherming tegen vocht en gebruik van inox materialen. De machine is gebouwd op een stevig cantilever frame waarbij alle aandrijfmechanismen geïsoleerd van het verpakkingsproces zijn. Dit concept vermijdt dat er afval van het product op de aandrijfmechanismen valt. Op deze manier wordt reiniging beperkt, wordt de levensduur van de componenten verlengd en kan er gewerkt worden in optimaal hygiënische condities voor alle sectoren van de verse voedingsindustrie.

Het PACIFIC SSF systeem omvat een breed gamma krimptunnels voor een optimale presentatie.

  • rechtsom of linksom versies
  • Automatisch indexeertoestel voor trays
  • TSSF krimptunnel voor eindlseal krimp of applicaties met bedrukte folie
  • T150 krimptunnel voor moeilijke producten (volledige kip, ...).
  • Fotocel voor bedrukte folie
  • Automatische folie rol splicing unit

LEKDICHTE VERPAKKING - EENVOUDIGE FORMAATWISSEL - BEPERKT ONDERHOUD - HOGE FLEXIBILITEIT - EENVOUDIG TE REINIGEN - UITSTEKENDE PRESENTATIE

Neem contact op

Ik accepteer de Data Protection and Cookies Policy.