Alternatieve materialen

Alternatieve materialen

Papier, mono-materiaal of composteerbare folie.

De koerswijziging en de transitie naar een model van de circulaire economie effenen de weg naar een nieuwe reeks alternatieven voor traditionele verpakkingsmaterialen. Nieuwe alternatieve materialen om oplossingen te implementeren op basis van ecodesign en duurzaamheidsprincipes, in lijn met een circulaire economie-strategie voor eenvoudiger recycling wanneer verpakkingen het einde van hun levenscyclus bereiken.

Een kansrijke aanpak is de ontwikkeling van verpakkingen op basis van materialen die al in bestaande circuits kunnen worden gerecycled: dit is het geval van papiervezelverpakkingen, die in het huidige papierrecyclingcircuit kunnen worden afgevoerd.

De plastic in deze verpakking is (geheel of gedeeltelijk) vervangen door materialen op basis van papiervezels.

LeafSkinTM
LeafSkin TMis een huidvacuümverpakkingsoplossing die het structurele plastic vervangt door een papiervezelstructuur, terwijl het gemakkelijker wordt om papier te recyclen door het papier en de plastic onderdelen van de verpakking te scheiden.LeafMapTM
LeafMapTM is een MAP-verpakkingsoplossing die het structurele plastic vervangt door een papiervezelstructuur, terwijl het recycle papier door de papieren en plastic onderdelen van de verpakking te scheiden.Traysealed verpakking met kartonnen trays
Deze verpakking maakt gebruik van 100% kartonnen trays, wat betekent dat het plastic deksel kan worden gescheiden van de kartonnen basis, waardoor het gemakkelijker wordt om alle materialen afzonderlijk te recyclen.Flow-Pack met papierfolie
Onze Flow-Pack verpakkingsmachines kunnen worden ontworpen om met papierfolie te werken. De machines zijn speciaal ontworpen om ervoor te zorgen dat de papierfilm niet wordt gemarkeerd, geperforeerd of gescheurd tijdens het verpakkingsproces.

  • Snacks in recyclebare papieren verpakking. Verpakkingsafval kan worden gerecycled in het conventionele papierrecyclingcircuit.   • Verpakkingsoplossing voor koekjes die de hoeveelheid gebruikte materialen drastisch kan verminderen, waarbij gewone plastic folie wordt vervangen door 100% recyclebaar materiaal in zowel primaire als secundaire verpakkingen. De secundaire verpakking bestaat uit twee zelfklevende etiketten (boven en onder) die de primaire verpakkingselementen groeperen. De sticker is gemaakt van papier van hetzelfde materiaal als de primaire verpakking (andere materialen kunnen ook gebruikt worden), waardoor al het afval samen gerecycled kan worden. Medische hulpmiddelen
Papierfolie wordt ook gebruikt in toepassingen voor medische hulpmiddelen. Met het papier van medische kwaliteit dat in dit geval wordt gebruikt, kan het product na het verpakkingsproces worden gesteriliseerd.

 Pizza
Pizzaverpakking gemaakt van 100% plasticvrije vetvrije papieren folie.

 Een andere manier om de circulariteit van plastic verpakkingsafval te vergroten, is door verpakkingen te gebruiken die zijn gemaakt van één type polymeer, algemeen bekend als MONO-MATERIALEN.

Eenmaal afgevoerd, kan deze verpakking worden ingedeeld in afvalsorteersystemen , waardoor het kan worden gerecycled met behulp van mechanische recyclingsystemen. Sommige landen hebben al recyclingcircuits voor PP (polypropyleen), PE (polyethyleen) en PET (polyethyleentereftalaat).

Het is in ieder geval belangrijk om de functies van de verpakking in gedachten te houden en ervoor te zorgen geschikte barrière-eigenschappen in de verpakking die worden gebruikt om voedingsmiddelen te bewaren, waardoor de houdbaarheid van het product wordt gegarandeerd.

Gehakt zonder schaal in MAP met PP-barrièrefolie
Hygiënisch, veilig, milieuvriendelijke verpakking voor gehakt.Verpakkingen voor groenten en fruit in BOPP-folie
Recyclebare, eenvoudige, lichtgewicht verpakking.
Traysealed verpakkingen op PET-trays
Beschermende verpakkingen met een uitstekende presentatie.


BOPP verticale verpakking voor vers gesneden producten
Recyclebare verpakkingen met uitstekende conservering.
 


Vacuümverpakking met PE dieptrekfolie
Recyclebare verpakking met maximale productbehoud.
MAP traysealed verpakking met tray en PP folie
Uitstekende productpresentatie en conservering.


Een alternatief dat momenteel op de markt verkrijgbaar is, zijn verpakkingen gemaakt van "biopolymeren". Deze term omvat twee hoofdgroepen van materialen:

  • Ten eerste de materialen die zijn gemaakt van polymeren die geheel of gedeeltelijk zijn verkregen uit hernieuwbare bronnen, zoals BioPET, BioPE, enz.
  • De andere groep is BIOLOGISCH AFBREEKBARE en/of COMPOSTABARE materialen gemaakt van polymeren verkregen uit hernieuwbare bronnen zoals PLA, PHA, cellofaan, enz., die geschikt kunnen zijn voor industriële of huishoudelijke compostering.

Flowpack met composteerbare folie
Eenvoudige, lichtgewicht verpakking gemaakt van composteerbare folie.
Traysealed verpakking met composteerbare materialen (PLA)
Beschermende verpakking met uitstekende presentatie met 100% composteerbare materialen


Open button

Neem contact op

Ik accepteer de Data Protection and Cookies Policy.