Minder verpakkingsmaterialen

Minder verpakkingsmaterialen

Dunnere folie, geoptimaliseerde volumes en minder afval.

VERMINDERING is een andere strategie die rechtstreeks van invloed is op de milieu-impact van verpakkingen. Het verminderen van de hoeveelheid folie die in verpakkingen wordt gebruikt, heeft een directe invloed op het verbeteren van de duurzaamheid van verpakkingen.
Door ECODESIGN-criteria te gebruiken bij het ontwerpen van de verpakkingen van onze klanten, kunnen we de hoeveelheid gebruikt plastic aanzienlijk verminderen .
Thermogevormde verpakkingen met dunnere folies
De hoeveelheid folie die wordt gebruikt in thermogevormde verpakkingen kan worden verminderd door dunnere folies te gebruiken. Verpakkingen met dezelfde sterkte en eigenschappen als traditionele verpakkingsmaterialen kunnen worden bereikt voor zowel MAP- als vacuümverpakkingen door een combinatie van verpakkingsontwerp en geschikte vormprocessen.

thinner films.png
Krimpfolie
Dit zijn verpakkingen gemaakt met krimpfolie die het gebruik van plastic tot 70% verminderen.Skin
Vacuüm skinverpakkingen maken gebruik van materialen die, ondanks dat ze zo dun zijn, optimale barrière-eigenschappen hebben, waardoor het product in optimale omstandigheden blijft voor een langere houdbaarheid.

 


LeafSkinTM
LeafSkinTM verpakking vervangt een groot deel van het structurele plastic door karton, waardoor de hoeveelheid plastic die in de verpakking wordt gebruikt tot 80% wordt verminderd, naast de andere voordelen van skinpacks.

 


Het elimineren van de plastic trays die traditioneel worden gebruikt om sommige producten te verpakken, is een andere strategie die zorgt voor een aanzienlijke vermindering van de hoeveelheid plastic die wordt gebruikt. Het is een strategie die kan worden gebruikt in zowel MAP-verpakkingen als voor verpakkingen die worden gebruikt om voedselhygiëne te behouden.Het elimineren van traditionele plastic trays ten gunste van hout- of papiervezels zorgt voor een aanzienlijke vermindering van de hoeveelheid plastic die in verpakkingen wordt gebruikt. Deze techniek kan worden gebruikt voor zowel MAP-verpakkingen als voor verpakkingen die worden gebruikt om de producthygiëne te behouden. Door de plastic bak te vervangen door alternatieve materialen kan de hoeveelheid plastic in de verpakking met 70-80% worden verminderd.

Kartonnen tray
Houten tray

Papierpulp tray
Papierbasisfolie


Overmaatse verpakkingen zijn een van de meest voorkomende bronnen van overtollig plastic, dus het optimaliseren van de afmetingen is een belangrijke manier om duurzamere verpakkingen te realiseren.
Technologieën zoals VENTURITM of FLOW-VAC® stellen ons in staat verpakkingen te produceren die geoptimaliseerd zijn voor de hoeveelheid plastic die wordt gebruikt.
Met de ReducedScrapTM-technologie kan filmafval in thermogevormde skinverpakkingen tot 40% worden verminderd.
Open button

Neem contact op

Ik accepteer de Data Protection and Cookies Policy.