Duurzame verpakkingen

Duurzame verpakkingen

Duurzaamheid. Milieuvriendelijke technologieën en materialen.

Al onze producten zijn ontworpen om efficiënt te reageren in verpakkingsprocessen, waardoor het folie-, gas-, lucht- en energieverbruik wordt geoptimaliseerd.
We richten ons op het minimaliseren van de benodigde hoeveelheid verpakking, met als doel de opslag- en transportkosten te minimaliseren, terwijl we ook met een zo klein mogelijke impact op het milieu.

Lees meer over Duurzame verpakkingen.

Er is een duidelijke trend in onze sector om minimale verpakking, lichtgewicht, energie-efficiëntie, het gebruik van nieuwe materialen, recycleerbaarheid, enz. te eisen. Deze trends vereisen dat we high-tech oplossingen ontwikkelen.

Ontwikkelingsgebieden:

  • Vermindering en minimalisering van afval en biologisch afbreekbare materialen.
  • Plastic vervangen door organische materialen.
  • Het optimaliseren van de verpakkingskosten door diktevermindering.
  • Traceerbaarheid en voedselveiligheid.
  • Het energieverbruik van machines minimaliseren.
  • Verpakking aanpassen om de merkwaarde te verbeteren.
  • Verpakking die de houdbaarheid van het voedsel verlengt en afval vermindert.

save-food_logo.jpgAls lid van het SAVE FOOD initiatief, bij ULMA Packaging zetten we ons sterk in om voedselverspilling te verminderen. SAVE FOOD is een gezamenlijk initiatief van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO), het Milieuprogramma van de Verenigde Naties (UNEP), Messe Düsseldorf en Interpack, de toonaangevende wereldwijde vakbeurs voor de verpakkings- en verpakkingsindustrie. Het doel is om wereldwijde voedselverspilling en -verlies tegen te gaan via een wereldwijd partnerschap van de bovengenoemde belanghebbenden. Volgens de FAO gaat een derde van het voedsel dat jaarlijks in de wereld wordt geproduceerd voor menselijke consumptie - ongeveer 1,3 miljard ton - verloren of verspild: een hoeveelheid die voldoende zou zijn om in de voedselbehoeften van de wereld te voorzien. Samen met zijn partners uit de industrie, de politieke sfeer en het maatschappelijk middenveld wil SAVE FOOD innovaties stimuleren, interdisciplinaire dialoog bevorderen en debatten stimuleren om oplossingen te genereren, over de hele waardeketen "van veld tot bord".

Open button

Neem contact op

Ik accepteer de Data Protection and Cookies Policy.